SMS-inlägg

mms_img44024 (MMS)


SMS-inlägg

mms_img44023 (MMS)


SMS-inlägg

mms_img44022 (MMS)


Helgen!

Det var en underbar helg men som vanligt alldeles för kort.

Vi skulle ju inte handla några djur på mässan men det slutade med att vi kom hem med 2st boaormar :P
En hane och en hona som är ca 2-3 månader gamla. Dom saknar ännu namn men det kommer väl så småningom.

Det var komiskt hur allt blev nere i Landskrona. Vi kom tillbaka från mässan öppnade lådan med honan i och kikade lite på henne. Stängde lådan igen och ställde henne brevid hanen. Efter middagen satte vi oss och spelade buzz music och Agneta skulle fylla på godis, tittar ner i lådan och frågar vart hon är. Micke säger hon ligger nog under kartongbiden i lådan men icke. Hon hade tagit sig ut :P

Det vart skallgång i lägenheten och efter ca 15 min hittade Daniel henne uppe på en hylla i köket ovanpå en kokbok. Sen vart det ordentligt med tejpande :P

Nu har dom iaf flyttat in i sitt nya terrarium som tillsvidare står på en bänk i vårt bibliotek/kontor.

På söndagen hade vi vårt årsmöte i föreningen och allt kring vägreparationen klubbades igenom. Det känns superskönt!

Slänger in ett par bilder på nya tillskottet under dagen.


God Morgon!

Nu sitter man här framför en dator i Landskrona. Vaknade 06.20. Sov ju lite till och från i bilen igår så de är väl inte så konstigt att jag går upp så tidigt trots att vi la oss vid 01.30 igår. vi åkte hemmifrån vid 17.00 och var framme vid 23.00 så det tog en stund.

Idag väntar reptilmässan i Kristianstad. Kolla på massa fiiiiiiiina djur och träffa bästa Patrik!
Vi beräknas åka härifrån ca 09.30 och då ska min lilla kille stanna kvar här med (morfar och mormor) :P
Det kommer gå jättebra. Dom skulle gå till havet en sväng idag så det blir väl typ 3:e kanske 4:e gången han får plaska i havet. Han brukar tycka att det är sådär men kan doppa tassarna lite ibland.

Senare ikväll blir det hemfärd runt 20.00 nånstans. Måste ju hinna hem och sova nån timme innan årsmötet i huset. Vi hade ju möte med 2 styrelsemedlemmar i torsdags angående vår väg och vi kom överrens om ett kvm-pris för den delen av tomten som dom ska åtgärda för att fixa till vägen mellan oss och Fredrik & Christina.

Det beräknades ta ca 3-4 veckor från det att arbetet startar så det håller vi tummarna för. Vill inte koppla Elviz för att han ska gå ut på tomten känns lite fkantigt men han får ju inte störa eller skrämma bort dom som ska arbeta :P

På tal om Elviz är det nog dags för min lilla älsklig att få gå ut nu.

So that´s all for now


Tisdag

Jahapp!
Idag har jag jobbat som vanligt. Direkt efter jobbet var det dags att åka till barnmorskan.
Trodde att jag skulle träffa Malin idag men istället fick jag komma till Kristina. Tror det hade blivit nåt fel när vi bokade in tiden men men det är struntsamma. Allt såg bra ut. Socker, blodtryck och järnvärdena såg bra ut dock var det lite dåligt tryck på blodet när hon stack men det gör väl inget :) och livmodern hade vuxit 4 cm sedan senast vi var där. Nästa möte blir den 14 september. Då med Malin :) 

Idag har jag jätteont i kroppen. Ont i ryggen, låren, knäna och fötterna. Känns som att jag sprungit ett lååååångt maratonlopp. Vaknade i natt med förvärkar också så dagen har varit rätt jobbig.

Nu sitter jag i soffan och kikar på bones på dumburken. Daniel håller på med vattenrören och Elviz följer efter honom vart han än går. Min älskade håller också på med maten. Jag orkar verkligen inte idag.

I morn ska vi har personalmöte kl. 18.00 därefter ska jag hem och sova :P

That´s all for today!


Sista tapeten


Bebis

Ska nu skriva om mina känslor och tankar kring bebis och hur de här 27 vetande veckorna har varit.

All började kring helgen vecka 8. Jag mådde illa och kände mig nästan lite magsjuk. Som vanligt så funderade jag på om det kunde vara så att det nu hade lyckats bli något där inne. P.g.a oregelbunden mens under flera år så kunde jag ju inte säga exakt vilket datum det skulle börja.


Daniel tyckte att jag skulle testa mig på söndagen men jag ville göra det när jag var själv så det fick bli på måndagen efter att han åkt till jobbet.


Samlade mod och gjorde testet. Väntade på resultatet och hade nog ställt in mig på ytterligare ett negativt test, men icke då. Jag var GRAVID!


Började skaka och glädjetårarna kom sakta över kinderna. Samlade mig något sånär och ringde Daniel som förstod direkt att det var positivt. Jag kunde dock fortfarande inte förstå det och det gör jag nog inte riktigt nu heller trots att jag är i vecka 31.


Efter det samtalet ringde jag till mamma. Sa grattis och hon svarade frågande till vaddå? Jag stammar fram du ska bli mormor och var tvungen att upprepa det jag sagt för att hon skulle ta in det. Hon vart jätteglad och lät även lite chockad. Jag började gråta igen och sa att jag skulle ringa pappa.


Försökte samla mig. Ringde till pappa och sa på samma sätt. Han och Marlene (styvmorsan) har tjatat på oss så länge nu om att de borde vara dags. Dom vart överlyckliga.


Sen var det dags att åka till jobbet. Stängning vasa stod på schemat denna dag. Ringde Millan som jag jobbade med den veckan och hon frågade hur jag mådde. Svarade jättebra! Hon förstod direkt. Hörde att hon började snyfta och skratta i andra änden.


Jag klarar inte av att se eller höra andra människor gråta då börjar jag med, iaf när det gäller glädje och sorgebesked.


Kom fram till jobbet och letade fram numret till Ekerö Barnmorskorna. Ing-Marie svarar. Jag blir lättad. Hon är mamma till Daniels barndomskompis Jonas så henne känner vi även privat.


Hon bokade in oss på inskrivning den 29 mars hos Malin Pärson. Även hon är ett bekant ansikte för Daniel då hon är syster till en av hans gamla skolkompisar.


Kändes som en evighet tills den 29:e. Men tiden bara sprang iväg. Vi kom dit och jag var jättenervös. Visste vad som väntade med diverse blodprov (avskyr sprutor!!!).


Vi satt där och pratade en stund om lite allt möjligt sen var det dags. Kolla  järnvärdet var inga problem och inte heller sockret men att ta blodprovet för att få fram blodgrupp och testa olika sjukdomar gick sämre. Malin lyckades inte och vi fick åka ner på provtagningen där det gick fort.


Allt såg bra ut men eftersom vi inte riktigt kunde få fram vilken vecka jag var i så skulle vi få åka på ett tidigt ultraljud. Dom ringde från läkarhuset i Odenplan redan samma dag som vi haft inskrivningen och jag fick en tid dagen efter.


Vi kom dit och fick träffa en trevlig läkare som utförde ultraljudet och där inne fanns en vääääääldigt liten krabat som sprattlade till lite då och då. Han räknade ut med hjälp av måtten att vi var i v.9+5.


Nästa möte var även detta ett ultraljudsbesök. Det var den 28:e maj. Fick träffa en surtant som sa att fostret är för litet och att det går inte och mäta för att det ligger konstigt mm. Vi fick en ny tid den 3:e juni och fick träffa en jättetrevlig läkare igen. Han berättade noga vad han tittade på och visade att allt var som det skulle och att den inte alls var för liten eller något sånt. Vi var nu i v. 19+4.


Dagen efter skulle vi träffa Malin igen. Och även där såg allting bra ut med järnvärde och diverse.


Jätteskönt! Har inte haft några direkta problem under graviditeten förutom lite muskelvärk till och från och nu på senare tid slår tröttheten till.


Den 29:e juni var det dags för ytterligare en träff med Malin och även denna gång såg allt bra ut. Vi pratade lite om förlossningen och vart vi vill föda. Vi kom fram till att KS i Solna skulle passa oss och vi var även där på en informationskväll den 21 juli. Allt kändes bra och vi var nöjda med vårat val.


27:e juli hade vi ett till möte men Malin var då på semester så nu fick vi komma till Ing-Marie. Vi vart jätteglada! Vi pratade och pratade och pratade. Nu hade vi ju gift oss också och Ing-Marie med familj var med på bröllopet så det vart inte bara bebisprat.


Eftersom jag nu har bytt efternamn så var jag tvungen att ta nytt blodprov för blodgruppen. Suck! Som att ett efternamn ändrar blodgruppen?!?! Men det gick bra.


I morgon den 24:e augusti ska vi träffa Malin igen. Jag ska be om ett nytt moderskapsintyg då jag ska skicka in ansökan om havandeskapspenning. Första planeringen var att jag skulle jobba fram till den 1:a oktober men nu har kroppen börjat säga till att jag behöver varva ner lite så nu blir det om allt går igenom jobb fram till den 10:e september och därefter vara hemma och ladda batterierna inför dagen med stort D. Förbereda allt som helst ska vara klart innan dess.


Jahapp det här vart ett låååååång inlägg och det är bara om vad som hänt under graviditetens gång nästan inget om mina tankar så det blir ännu längre nu.


Känslorna under den här perioden har varit lite till och från. När man ligger på kvällen så kommer det massa tankar. Kommer allt gå bra, klarar vi det här, hur kommer det gå med Elviz mm.


Känslorna har hela tiden varit lyckokänslor. Har velat det här så länge nu och det känns som att det är rätt tid trots att vi har massor att göra på huset :P men ingen av oss kan riktigt förstå det än att vi faktiskt ska få en liten bebis och dessutom så snart. Tiden har bara flugit förbi och det känns som att det var typ 1-2 månader sedan vi fick beskedet.


Nu vet jag inte vad mer jag ska skriva får fylla på vart eftersom.

 


Länge sedan!

Nu är det en hel vecka sedan jag skrev av mig här.


Anledningen till detta är att så fort jag kommit hem från jobbet har jag ätit middag och somnat i soffan :P.


Har jobbat stängningspasset på jobbet d.v.s 11.00-18.00 och då är jag hemma vid 19.30 och stängningen på vårt stora dagis innebär massa spring i en trappa med alla hundar och göra ordning inför morgonen.


 
Den här veckan som kommer nu kommer jag att jobba 07.30-14.30 på vårat lilla dagis där vi även har butiken och på schemat den här veckan står det beställningar med stora bokstäver. Måste beställa lite allt möjligt nu efter semestertiderna. Men det är ganska roligt.


 
Helgen har spenderats med diverse aktiviteter.


Fredagen vart i framstupa sidoläge i soffan framför tv och efter ett bad vid 9-tiden där jag förövrigt somnade så vart ju självklart nattens sömn lidande. Gick och la mig vi 01.30 och vaknade 06.45 på lördagen av en sammandragning. Då var det bara att inta samma läge i soffan igen
.

 
Lördagen inleddes då med att väcka min älskade och sen bygga lite i köket. Kl.14.00 var det fika hos Daniels ena faster då han kusin Felicia fyllt år. Vart kvar där tills 4 då bar det av mot ikea för att inhandla det som var slut när vi plockade köket och självklart blev det även lite bebissaker :) sen bara till att åka hem igen. Gjorde en del i köket men jag var helt slut efter natten så Daniel fick som vanligt göra det mesta själv och han är så duktig!!! 


Och så var det idag söndag. Vart en tur till ikea idag igen då vi upptäckt att ett av våra högskåp skulle bli för stort så då var det bara till att åka och byta. Vi passade även på att åka förbi jobbet först kontoret att hämta en lapp om havandeskapspenning som Evelina (ena chefen) skrivit på under lördagen (hoppas på att det går igenom hos försäkringskassan, håll tummarna!) och sen förbi lilla dagiset för att hämta hundmat som jag tiggt till mig av en av våra leverantörer. :)
Vi har även gjort en provkörning med Elviz i bilen inför fredagen då det blir långturen till Landskrona för att träffa
Micke och Agneta. Weee!


Vi passade på att åka till skogen med lillkillen så han fick springa lite. Överlag gick det bra men han var lite gnällig till och från. Från att tidigare åka bil varje dag i baksätet till att vara hemma och sova större delen av dagen och nu åka bil igen fast i bagageutrymmet det är lite skillnad men det kommer säkert gå jättebra.

 
Nu är det dags att göra sig i ordning inför natten och förbereda inför morgondagen.


 
God natt allihopa!


Nytt veckoslut

Då var det söndag igen!

Idag ska vi bli klara med golvet och några skåp. Jag byggde ihop ett av högskåpen igårkväll efter en heldag med namngivningscermoni och födelsedagsfirande. Bara genom att få upp det skåpet så märktes det hur bra allt kommer bli och då är dörrarna inte ens ditsatta.

Vi har börjat spåna lite på vårt slutgiltiga mål med huset och har kommit överrens om att vi ska bygga ut huset även åt andra hållet. Där ska vi ha ett stoooort allrum med 7 meter högsta punkt i taket. Tror det kommer bli gryyymt bra. Då ska vi även ta bort trappan vi nu har från hallen till övervåningen och bygga en ny inne i det rummet. Vill bygga nuuuuu, men det är några år bort. Kommer nog inte bli direkt billigt.

Igår morse försökte jag skriva ett inlägg om bebisen och mina känslor kring den då Daniel tyckte att det skulle vara bra för mig att minnas men så när jag skulle spara och publicera så strulade internet här hemma och hela texten försvann. Gjorde om texten och samma sak hände igen. Nästa gång jag skriver den texten så ska jag skriva och spara den i words innan jag lägger in den här. Jag orkar inte göra det nu så det får bli någon annan dag.


Snart helg!

Jahapp då var det snart helg igen!

På lördag ska vi på namngivningscermoni hos Daniels kompis som fick en underbar liten kille i april i år. Sen blir det väl att försöka bli klar med så mycket som möjligt i köket då våra bänkskivir kommer senast torsdag nästa vecka. Allt kommer bli såååå snyggt i köket!

Dagarna, veckorna och månaderna flyger förbi helt galet snabbt.
Vi har snart bott i vårt hus i ett helt år. Vi har varit gifta i ca 1 ½ månad och vårt älskade barn har bara ca 10 veckor kvar i magen plus minus 2 veckor helt ofattbart!

Längtar tills renoveringarna är klara här hemma. Kunna laga mat igen och trot eller ej så längtar jag tills den dagen jag får städa övervåningen och bada Elviz. Den tanken känns lite konstig måste jag faktiskt erkänna.

Sista september går jag på mammaledighet, även det känns väldigt konstigt. Men allt med bebisen känns överlag väldigt bra. Är inte direkt orolig för nåt, men det kanske kommer.

Snart är det även dags för vår årliga malmöresa. 28 augusti är det dags. Varje år åker vi till expo syd (reptilmässa). I år åker vi dagen innan mässan till Landskrona för att hälsa på Micke och Agneta. (fd. styvpappa och hans nya). Dom har nyligen flyttat dit från Lund och det är första gången vi ska hälsa på dom sen Micke flyttade ner från Haninge. Det ska bli riktigt kul att träffa dom igen och att se hur dom bor.

Lördagen blir att gå på mässan och titta på massa fina djur. Blir dock inget inköp i år. Vi ska vänta tills vårt djurrum är helt klart.
Söndagen blir vigt till årsmöte i föreningen här hemma. Då ska vi gå igenom hur dom ska laga vägen som går mellan oss och vår granne. Dom har sagt att arbetet med vägen ska dra igång i september vilket betyder att under oktober månad när jag är hemma så kommer dom att hålla på med vår tomt och vägen för att få till ett snyggt och hållbart resultat. Hoppas vi iaf :)

Det var allt för idag!


T-shirten


Måndag 9augusti

Idag vart det frukost med älsklingen innan han for iväg till jobbet och jag satt kvar i soffan :).

Satte mig på bussen vid 08.10 och 10 minuter senare ringer kollegan och frågar om jag kan komma till vårt lilla dagis då det troligtvis under lördagen regnat in så pass mycket att vi fått översvämmning.
Jag åker dit och möts av just sagt översvämning. Ca 2cm vatten på golvet och då har hon redan skurat upp ca 40 liter. Kaos!

Jobbade till 15.00 och sprang bort till åhlens där jag tidigare hittat en vintermössa till liten. Köpte även en t-shirt med rosor, gitarr och lite annat på med texten born to rock and roll. Bara helt underbar!

Efter det gick jag över till serietidningsbutiken och hälsade på Cribba (fd. klasskompis).

Tiden går fort när man har roligt så det var snart dags att åka vidare till min älskade Daniel och sen till bilia för att köpa ett skydd till stötfångaren på bilen.

Därefter vankades det middag hos svärmor. Pannkaka! Åt på tok för mycket nu sitter jag här i soffan och är helt tokfull i magen och tittar på roomservice.

Vet att jag lovat en bild på tapeten men tyvärr så synd inte mönstret då vi inte har några bra lampor ännu så det får komma senare. :(

That´s it folks!


Söndag

Då var det åter veckans sista dag.

Gick upp vid 07.00. Då hade Furia (Daniels systers hund) stått och viftat med svansen i väggen i ca 1 timme.

Då vart det frukost sen börja måla blått på väggen.

Lämnade Furia vid 11.30 när vi hade målat klart och resultatet vart jättebra enligt mig Daniel är dock inte helt hundra.

Sen var det dags att åka och handla för att sen åka till svärmor och laga massa mat till matlådor. Det slutade på 17 matlådor med fyra olika rätter. Fyllde ett fack i frysen. Det tog dock inte mer än 1 ½ timme.

När allt detta var klart så åkte vi hem för att fortsätta med väggarna i köket så nu har vi tapetserat en vägg (bilder kommer i morgon) och har en vägg kvar fast med en annan tapet än den vi satte upp nyss.
När väggen var klar kände jag att det var dags att avsluta för dagen och börja slappa inför morgondagens arbete så då var det dags att hoppa in i duschen och nu sitter jag här nyduschad och med fötterna i ett massagefotbad och vilar. Superskönt!

Lillen i magen ligger och sparkar för fullt och tycker att mamma sitter alldelles för stilla så han/hon inte blir vaggad men bad luck mamma tänker vila nu. Så det så!
 
Det är väl ungefär vad som har hänt idag.

Måste avsluta med att säga vad min byracka till hund lyckades med igår.
Vi släppte ut honom som vanligt innan vi skulle åka och hämta Furia och så hör vi att han börjar morra,
Daniel går ut och ser att han har bitit ihjäl en igelkott. Med ett enda bett så var den stackarn borta och hade inte en chans. Kollade så att det inte var en digivande hona så vi hade fått leta efter ungar men tur i oturen så var det en hane. Elviz klarade sig tack och lov utan några skador.


Den målade väggen är nu klar. Nu ska det t...

mms_img59573 (MMS)

Den målade väggen är nu klar. Nu ska det tapetseras!


Nya gipsväggar och hela köket i byggsats

mms_img59709 (MMS)

Nya gipsväggar och hela köket i byggsats


Innan väggen togs ner

mms_img59706 (MMS)

Innan väggen togs ner


Nu är väggen borta.

mms_img59708 (MMS)

Nu är väggen borta.


Lördag

Vaknade kl.06.00 i morse. Då en kissnödig Elviz stod och gnällde lite utanför sovrummet. Normalt sett går jag upp runt den tiden men pga att vi hamnade hos grannarna efter middagen hos svärmor igår och inte kom hem förrens kl. 01.15 så var jag lite trötter idag. Så jag gick och la mig igen när lillkillen kommit in.


Vaknade kl. 09.00 igen av älsklingen som frågade om jag skulle sova mer eftersom min mamma skulle komma över idag. Dags att gå upp och äta frukost bestämde jag mig för.


Mamma kom vid 10.30 och hade med sig ett fotbad, guuuud va skönt det ska bli att sätta ner fötterna i de senare. Vi fikade, pratade och kollade massa bebissaker på nätet. Känns som att det kommer köpas en hel del till liten framöver men mkt är också redan köpt.
Vi har beställt vagn, sängen står på plats i sovrummet, skötbordet satte jag ihop idag och en hel del kläder ligger och väntar på dagen med enormt D.


När mamma åkt hem så vart det dags att fortsätta med köket och för mig att göra mitt första inlägg i den här bloggen som bästa Millan Ahlskog har fixat åt mig. Vad tycks är den inte superfin?!?!


Daniel har nu slipat klart allting så nu ska det till att sopas gipsdamm sen dammsuga.


Planerna är att hinna grunda väggarna den här helgen och förhoppningsvis även måla de väggar som ska målas. Vi får de om vi hinner då Daniels systers hund kommer hit om ca 1 timme vilket betyder fullt ös medvetslös på hundarna tills dess att hon åker hem.


Ja det var väl vad den här dagen hade att bjuda på.


Lilla killen

mms_img59705 (MMS)

Vår lilla kille Elviz ligger i soffan och är lite småtrött :)


Jag!

Ska väl börja med att berätta om mig själv.

Jag heter Maria är 24år fyllda & är nygift (3:e juli 2010) med världens bästa Daniel!

Min familj består då av Daniel vår hund Elviz som är av rasen dobermann, våra katter Wasabi och Selen, leguanen Rocky, några grodor & nästa tillskott är beräknat den 1:a november & det är vår lilla efterlängtade bebis, kille eller tjej det vet vi inte än.

Vi flyttade i september 2009 från vår lägehet i Vårby gård till en liten villa på Färingsö/Ekerö där vi trivs som fiskar i vattnet allihopa. Dock pågår renoveringar för fullt & nu håller vårt nya kök på att byggas upp. Hoppas bara att de e klart innan liten tittar ut men det borde inte vara några problem.

Jag är utbildad djurvårdare genom Djurgymnasiet Stockholm i liljeholmen. 3 underbara år med massa roliga människor.
Idag jobbar jag på Stockholms Hundforum inne i stan där jag & mina kollegor har hand om massa underbara hundar samt en liten hund-& kattbutik.


Detta är ett litet intro om mig. Om du undrar något är det bara att fråga på.

Tjingeling!