Skönaste symbolen!

mms_img37866 (MMS)

Skönaste symbolen!


Lördagen

Ja gårdagen var en heldag kan man ju lugnt säga.
 

Klockan 12.00 skulle vi vara i Orminge centrum på familjetorget för att hämta vår vagn som hade kommit nu. Vi kom dit vid kvart i och tittade på massa saker. Dom har byggt ut med ca 45kvm så dom hade lite mer saker nu :)

Vi gick igenom vagnens funktioner med dom än nu en gång för att bli uppdaterade. Den är sååååå snygg. (Ska lägga upp bilder sen)

 

Sen skulle vi ju vara hos Rickard och Veronica För att fira Rickards 30-års dag som var i onsdags. Dom hade öppet hus från kl.3 vilket gjorde att vi hade ca 2 timmar att fördriva när vi var klara i Orminge.

Då vart det en tur till Länna där Daniel sprang in på el giganten för att köpa ett spel till ps3:an. Därefter vart det ett besök på bauhaus för att inhandla lite rördelar till köket. När detta var klart hade vi fortfarande tid att slå ihjäl så vi passade på att åka förbi min mamma i Brandbergen. Inte så ofta man är på den sidan av stan så man får passa på när det väl sker.

 

Vid halv 4 var vi på plats hos Rickard och Veronica. Då vart det mat och trevligt sällskap en stund. Vid kvart över 5 drog vi iväg till Ikea i kungens kurva och köpte lite förvaringsbackar. (Håller på att rensa massa saker på nedervåningen)

Sen var det snabbt hem till hundarna. Släppte ut dom så vart dom väldigt nöjda. Vi pratade om att åka tillbaka och kollade upp hur bussarna gick.

Drog tillbaka vid 20.40 framme strax innan 10. Kändes som att det här var sista kvällen innan bebisen kommer som det blir en sån här kväll igen så då passade vi på.

 

Daniel vart lite småfull liksom det gamla grabbgänget (Per, Rickard & Jonas)

Jonas var väl den som var värst :P

Tog sista bussen hem som gick 01.20 från Brommaplan, hemma vid 02.00.

Då hängde jag in de sista kläderna i garderoben. (Massa ren tvätt som skulle vikas in, dock massa tvätt kvar)

Daniel kände sig snurrig så fort han slöt ögonen :P så han skulle titta på en film, inget jag kände för så jag gick och la mig. Vet ju att jag inte sover allt för många timmar just nu så det kändes lika bra, klockan var ju ändå typ halv 3.

 

Så sant som sagt vaknade kl. 6 i morse men gick bara på toa sen gick jag och la mig igen och lyckades faktiskt somna om :) Det är inte ofta jag klarar av det.

Vid 8 vaknar jag av att telefonen plingade till. Bästaste Millan skickade sms. Kände då att jag inte skulle kunna somna om igen och dessutom hörde jag att Elviz gnällde lite så det var väl dags att gå upp och släppa ut småbusarna.

 

Daniel ligger fortfarande och sover. Får väl se hur dagen artar sig. Ska hålla koll på Elviz så han inte är på sin tass för idag ska han få vara utan bandage. Måste ju luftas lite. Hoppas bara att det läker snart. Känns inge kul att behöva bandagera eller ha 110% uppsikt över vad han gör. Då blir det inte många knop gjorda här hemma.

 

 Har bestämt mig för att veckans projekt blir att tömma matkällaren och måla vitt där inne sen försöka få ordning på sakerna där inne och kasta sånt som vi aldrig kommer använda. Gud vad mycket saker man samlar på sig. Vill inte ens tänka på hur mycket saker som står i gäststugan och förrådet och överallt annars. Men snart kan man få ordning på kökssakerna i alla fall och det är säkert 5 flyttkartonger bara i gäststugan som ska dit. Känns som att det går framåt med myrsteg, men det blir skönt och bra när allt är klart.

 

Nu blir det frukost. Bebis och mamma är hungriga :)


Fått rosor av min underbara älskling idag!

mms_img58793 (MMS)

Fått rosor av min underbara älskling idag!


Den här veckan

I tisdags hämtade jag Zita (en schäferblandis) som ska bo hos oss tills på måndag medans husse är iväg och jobbar. Mötte upp dom i brommaplan för att sedan åka vidare på mitt extra ultraljud.

 

Vi var ju lite nervösa inför ultraljudet att någonting skulle vara fel men allt såg bra ut. Lagom med vatten och bebisen såg lagom stor ut. Min lilla älskling hade en liten rumpnissenäsa precis som jag hade när jag var liten. Och magen var en liten bulle :)

 

Igår var jag in en sväng på jobbet och hälsade på. Käkade lunch där och snackande skit med kollegor och chefer. Allt verkar rulla på som vanligt där. Jag kvitterade även in mina jobbnycklar då det är bättre att dom ligger där och väntar än att jag har dom här hemma. Kändes lite konstigt. Har haft samma nycklar i ca 7 år. Galet!

 

I helgen är det massa saker som händer. På lördag ska vi hämta vår barnvagn på familjetorget, sen ska vi fira en kompis som fyllde 30 igår.

På söndag ska vi besöka bromma blocks. Nya shoppingcentret. Vi får väl se vart det leder :)

 

Idag blir det tvättande och säkert något mer men det har jag inte bestämt nu och eftersom natten vart som den vart p.g.a. att jag somnade i soffan i 3 timmar igår så blir det nog ganska lugnt.


En vecka

Nu har jag varit hemma i en vecka. Har tvättat, sorterat papper, städat lite och vilat. Dagarna har gått rätt så fort trots att jag är hemma. Dock inte lika fort som när man jobbar.

 

På måndag går jag i i graviditetsvecka 35. Snart är det dags!

 

Jag och min älskade man låg och pratade igår kväll och vi kan inte riktigt förstå att det är dags snart och vi kan nog inte riktigt förstå att vi ska bli föräldrar heller. Känns helt ofattbart.

 

Alla bebiskläderna är nu tvättade och jag ska börja packa bb-väskan nu i helgen. Känns som man kommer packa för mycket men hellre det är för lite. Vi kommer ju iaf att ha bilen på plats.

 

Ber till gud att vi får ett eget rum på sjukhuset. Skulle kännas rätt konstigt annars tror jag och om dom säger att bara jag och bebis får stanna kvar då blir det stora protester vill jag lova. Då åker jag också hem. Tänker inte ligga kvar där alldeles ensam utan Daniel. Vill ändå åka hem så fort som möjligt under förutsättning att allt är bra med mig och bebis. Har väl siktat in mig på att stanna ett dygn efter att liten har kommit ut.

Daniel ska åka hem och släppa ut Elviz några gånger under tiden också. Han ska ta med ett örngott som bebisen har haft som lakan på sjukhuset också för att Elviz ska få känna lukten från bebisen innan vi kommer hem.

Tror inte att det ska vara några problem men lite nervöst är det iaf. Vi vet ju inte hur Elviz kommer reagera. Dock har han ju sedan graviditetens typ 4 vecka ändrat sitt beteende mot mig. Han hoppar inte längre och ligger gärna med sitt huvud på min mage. Han är så söt! Mattes lilla älskling.

 

Fick tips från läkaren i onsdags ang. medicin mot halbrännan. Den ena heter gavison och den andra heter novalucid.

Gavisonen är nog det värsta jag varit med om någonsin. Trögflytande som typ lim och smakar värre än allt jag någonsin smakat tidigare. Novaluciden är tuggtabletter med mintsmak. Smakade dock inte så mycket mint och var ganska svårt att svälja när man väl tuggat sönder tabletten men ändå betydligt bättre än den andra. Båda hjälpte väl relativt bra så har jag tokhalsbränna så kommer jag använda dom annars får vi se.

 

Just i denna stund har bebisen träningspass i magen det sparkas och slåss åt varje håll där inne och det är inte lösa rörelser längre kan jag lova. Hela magen guppar och rör sig.

 

Så har det varit i 2 dygn nu. Det är full fart mest hela tiden. Det är ganska mysigt men lite tröttsamt ibland. Framförallt när jag vill vila eller gör någonting där jag behöver böja mig för då känns det som att hela magen kommer i kläm.

 

Jag tror att bebisen ligger med huvudet neråt mest hela tiden nu. Det känns som att det konstant är fötter på mina revben. Nu väntar vi bara på att den ska fixera sig.

 

Snart ska vår barnvagn komma också. Kommer kännas ännu mer verkligt då. Då kommer allt finnas hemma. Spjälsäng, vagn, bilstol, skötväska, kläder mm.

Nåt som jag kom på nu som vi dock inte har hemma än är en bärsele. Vi ska låna Daniels systers som hon hade till Damien. Hon tyckte att den var skön att ha när hon skulle göra saker hemma och Han var vaken och ville vara med. Då har man ju iaf händerna fria. Tror att det kan vara rätt skönt att ha en bärsele vid alla möjliga tillfällen. Eftersom vi bor på landet där det inte finns gångvägar så tror jag att kommer använda den när jag ska ner till bussen bland annat. Känns lite säkrare.

 

Idag ska jag försöka hinna tvätta lite av våra kläder. Hoppas på att alla bebiskläderna är torra på ställningen. De är det värsta med att det regnas så mycket nu man kan inte hänga ut tvätten och man kan bara tvätta en maskin åt gången. På torkvindan kan man iaf hänga 3-4 maskiner så då går det lite fortare att tvätta upp all tvätt. Men jag ska nog hinna med det mesta innan bebis tittar ut annars får jag skämmas!

Daniel har beställt våra vitvaror till köket idag. Leverans sker inom 2-7 dagar. Sen ska allt kopplas in och då kommer det bästa. Jag kan laga mat hemma igen. Ska passa på att göra matlådor och lägga i frysen så att vi har färdigt efter förlossningen då slipper man iaf de momentet. Kommer smaka så gott också nu när man ätit så mycket mat ute under typ hela sommaren. Längtar efter min egen mat. Och så ska jag baka. Bullar, bröd mm längtar!!!

 

Nu ska jag göra nåt vettigare än att sitta här framför datorn. Fixa i ordning i garderoben kanske. Har ju bytt sida på mina och Daniels kläder nu när vi har möblerat om i sovrummet. Har lite kvar att fixa med de sen ska ju all ren tvätt i där också. Det kommer bli så bra.

 

Får se om det blir någon mer uppdatering under helgen annars önskar jag trevlig helg till de få personer som läser min blogg.


V.34

Nu är bebis ca 34 veckor gammal. Igår var jag hos barnmorskan för en rutinkontroll igen. Blodsocker och blodtrycka var fortfarande bra. :)


Däremot hade symfus-fundus måttet ökat drastiskt. Detta kan bero på olika saker: vi har de senaste besöken haft 3 olika personer som mätt livmodern, det kan finnas för mycket fostervatten mm.


Vi ska på ett nytt ultraljud för att se att allt ser ut som det ska.


Idag ska vi på ett läkarbesök eftersom jag har så galet ont i kroppen nu. Kan knappt ta mig upp ur sängen. Ljumskarna ömmar konstant och min rygg ska vi inte prata om. Det är tur att det bara är ca 6 veckor kvar. Hoppas på sjukskrivning då det inte finns en chans att jag kan jobba. Har varit hemma sen i måndags nu och det känns inte direkt bättre för det.


 
Uppdatering kommer efter läkarbesöket.

Uppdateringen:

Nu har jag kommit hem från läkaren. Hon tryckte och kände lite på ben och ljumskar. Gjorde riktigt ont på vissa ställen.

Hon har nu sjukskrivit mig på heltid fram tills 1november. Nu ska jag bara skicka in papprena till försäkringskassan. Måste ringa till dom i morgon och kolla om även arbetsgivaren ska anmäla något i och med sjukskrivningen.

Hon avslutade med att säga att jag inte ska jobba mer innan bebisen kommer så det känns skönt.

 

Det var allt för idag. Tjingeling!


Skötväskan!



Nu har den äntligen kommit hem. Tycker att den är såååååå snygg!


Grattis på födelsedagen!



Grattis älskade bror på födellsedagen! Tyvärr kan du inte fira med oss men vi firade idag din 28:e.

Vi saknar dig oerhört mycket. Kan fortfarande inte riktigt förstå vad som hänt.


Trött jag blir!

Jag blir verkligen det!
Jag har ju som tidigare nämnts skickat in ansökan om havandeskapspenning. Barnmorskan jag pratade med sa att det skulle ta 1½ vecka att få besked nu 2 veckor senare har jag fortfarande inte fått något svar. Ringde försäkringakassan igår och en toksnorkig tjej svarar. Hon säger att ett beslut är taget men hon kan inte ge svar på vad beslutet är. 
Ringde dom i morse igen och en betydligt trevligare tjej svarar. Hon kan se att beslutet är fattat men inte exakt vad det innebär. Det var delvis beviljat så som jag förstod på henne. Men jag måste vänta på brevet som dom skickat.

Har dessutom haft en helvetesnatt. Gick och la mig tidigt igår redan kl. 9  för jag hade grymt ont i ryggen så jag fick lite massage av min älskade. Tvärslocknade efter det. Vaknade vid kvart i 12 och hade typ sendrag i hela vänstra sidan. Gjorde så galet ont. Försökte hitta nån ställning som skulle underlätta men inget jag gjorde hjälpte. Gjorde så ont så jag höll på att spy. När det äntligen släppte så lycades jag somna om och ca 1 timme senare var det samma visa en gång till fast det höll inte i sig lika länge tack och lov men tack vare detta har dagen varit ganska så jobbig då det känns som att jag har träningsvärk i hela sidan och halva ryggen. Inte skönt!

Men min supergulliga kollega Amanda gick på långpromenaderna med alla hundarna och jag tog kissrundan.

I morgon ska Annie ha inskolning hos mig och Amanda på vasa och lära sig dagis och butik. Det kommer nog gå bra och jag ska skriva in i vårt kundregister så att Evelina kan skicka ut nyhetsmail till alla :P

Nu ska jag lägga mig ner i soffan och kolla på tv och försäka slappna av lite.

Puss och gull!


En vecka till

Ytterligare en vecka har flygit förbi!
Galet vad fort tiden går.

Veckan har bestått mest av jobb.

Den veckan vi nu går in i kan bli min sista arbetsvecka på ca 1 år. Hoppas på att allt går vägen med havandeskapspeningen.

Igår var jag och Daniel hos Millan och André på middag.
Kräftor, räkor, revbensspjäll, bröd, ost och kex stod på menyn. Mums vad gott det var!
Åt lite för mycket bara.

Efter middag och lite prat så skulle vi fota min mage som då var dekorerad med massa ord som vi känner om graviditeten och inför förslossning och bebis.
Ska lägga upp bilder när jag har hämtat dom hos Millan :P

Idag har jag klipps typ halva gräsmattan på ena sidan av huset. Galet mycket gräs!!! Daniel har oljat ena sidan på bänkskivan i köket andra sidan ska betsas sen oljas sen är den klar. Weee det går framåt.
Hoppas på att kanske kunna laga mat här hemma igen runt vecka 38 nångång. Håller tummarna för det iaf.

Nu är det snart dags för dagens middag. Har ju fått låna en platta av svärmor så idag blir det plättar till middag. Mumma! 





RSS 2.0